Implantologie

Ce reprezintă un implant dentar?

Implantul dentar este practic un mic şurub din titan care înlocuieşte rădăcina dentară. Intervenţia chirurgicală prespune inserarea implantului în osul maxilar superior sau inferior, operaţie complet nedureroasă.

Cui i se potrivește tratamentul cu implant dentar?

Implantul dentar se potrivește oricui are nevoie de înlocuirea dinților lipsă și își dorește să se bucure din plin de viață! Datorită ultimelor inovații în stomatologie, tratamentul este recomandat atât pacienților tineri, cât și celor de vârsta a treia, sau chiar pacienților diabetici.
Succesul tratamentului este determinat de o serie de factori, pornind de la experiența medicului implantolog, calitatea și tipul implantului dentar, tehnologia digitală care asistă procedeele și până la starea de sănătate a pacientului, atât cea generală cât și cea locală, a structurii osoase, și respectarea rutinei zilnice de igienă orală.

7 motive să alegi tratamentul cu implant dentar:
1. Previne migrarea dinților și retracția gingiei, oprește atrofia osoasă și paradontoza.
2. Asigură o masticație similară cu cea a dinților naturali.
3. Redă funcționalitatea și aspectul natural al dinților.
4. Biocompatibilitate 100% cu organismul și estetică deosebită.
5. Soluție rezistentă pe termen lung.
6. Reprezintă alternativa perfectă pentru varianta de protetică dentară care presupune șlefuirea dinților naturali.
7. Tratament minim invaziv, realizat exclusiv pe zona dintelui sau dinților pe care medicul stomatolog își propune să îi înlocuiască.

Tipuri de implant dentar

Implanturile dentare sunt clasificate în funcţie de forma lor sau în funcţie de numărul de etape operatorii în care este realizat implantul (o singură etapă sau două etape).
Implanturile dentare în 2 etape
Intervenţia în două etape este cel mai frecvent practicată. Implantul este inserat la nivelul osului şi este acoperit de gingie. După perioada de vindecare, este practicată o intervenţie minoră în care se descoperă implantul pentru a aplica la nivelul lui capa de vindecare.
Implanturile dentare într-o singură etapă
Implantul şi capa de vindecare sunt aplicate în cadrul aceleiaşi intervenţii.
Cercetările arată că ambele abordări au acceaşi rată de success.
Încarcarea imediată
În cazurile în care oferta osoasă este generoasă, iar osul are densitatea corespunzătoare, implantul şi coroana dentară pot fi aplicate în aceeaşi şedinţă.